Monday, October 11, 2010

Tistihuile

Tistihuile (Michoacán) για 6 άτομα

2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα, χωρίς κόκκαλο
2 πιπεριές guajillos
λαρδί (χοιρινό λίπος) ή καλαμποκέλαιο
½ κ.γλ. κύμινο σε σπόρους
½ κ.γλ. ρίγανη
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 σκελ.σκόρδο
500 γρ. ντομάτα βρασμένη
1 πίττα από καλαμπόκι τηγανισμένη
1 φέτα άσπρο ψωμί τηγανισμένο
1 ξυλάκι κανέλλα


Μουλιάζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό.
Βράζουμε το κοτόπουλο.
Βράζουμε τις ντομάτες.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε μίξερ τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά (μαζί και την τορτίγια και το ψωμί) και αλέθουμε. Μαγειρεύουμε την σάλτσα.
Προσθέτουμε την σάλτσα στο κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.

No comments: