Monday, October 11, 2010

Enjococadas


Enjococadas για 6 άτομα

12 τορτίγιας από καλαμπόκι
700 γρ.ντομάτες
500 γρ.jocoque - ξινόγαλο (έχει το Carrefour fromage frais στο ψυγείο του, με λίγο λεμόνι γίνεται κάτι μεταξύ ξινής κρέμας και ξινόγαλου)
πιπεριά de árbol ξερή, κατά βούληση
σκόρδο, κρεμμύδι προαιρετικά
250 γρ. φρέσκο τυρί όχι αλμυρό (μυζήθρα, ανθότυρο)
αλατοπίπερο
καλαμποκέλαιο ή λαρδί για τηγάνισμα


Μουλιάζουμε 1 μέρα σε ζεστό νερό τις πιπεριές. Τις στραγγίζουμε.
Βράζουμε τις ντομάτες σε νερό.
Ενώνουμε το χοιρινό λίπος ή το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τα περνάμε όλα στο μπλέντερ. Αν θέλουμε προσθέτουμε σκόρδο και κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε την σάλτσα και στο τέλος βάζουμε το ξινόγαλο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για ελάχιστο χρόνο τις τορτίγιας χωρίς να σκληρύνουν, τις γεμίζουμε με το φρέσκο τυρί και τις τυλίγουμε σαν φλογέρες.
Περιχύνουμε με την σάλτσα.

No comments: